JAMES BUSBY TRAVEL TOUR 27.04.14 - 10.05.14 FINAL ITINERARY WITH TIMINGS

Day 1 Sunday 27th April - Melbourne and Gippsland

12.00 Group meet at Transport Bar, Federation Square

see Melbourne Meeting map for full details

12.30 Load bags to coach parked nearby

1pm lunch at Terra Rossa restaurant, 87 Flinders Lane with Yarra Valley

winemakers Tom Belford (Bobar) and Timo Mayer (Mayer)

2.45 Group meets outside Atrium, Federation Square to load final bags

3pm depart, 1.5 hour drive to

5pm William Downie, Gippsland - BBQ at Bills farm with Bill and Rachael Downie

depart 9pm 2 hour drive to

Sorrento Beach House, Sorrento, Mornington Peninsula

Day 2 Monday 28th April - Mornington Peninsula and Yarra Valley

7.45am depart

8am Regional Overview at Sorrento headland with Sandro Mosele.

9am Kooyong at Port Phillip Estate with Sandro Mosele and Melissa Giergia

10.30 depart to Kooyong winery "down the hill"

11.45 depart

12pm Garagiste / The Story with Barney Flanders and Rory Lane and bung cricket

3pm depart 1.15 drive to

4.15 Healesville Motor Inn 20 minute drive to

5pm De Bortoli "Drinks on the back deck" with Steve and Leanne Webber

10.30 depart

Day 3 Tuesday 29th April - Yarra Valley and Melbourne

08.15 depart for Giant Steps "Brekky on the Hill"

with Phil Sexton, Steve Flamsteed and Suzanne Tyzack

Sexton Vineyard then Innocent Bystander restaurant and winery

12pm depart 15 minute drive to

12.30pm Mac Forbes and Luke Lambert

3.30 depart 1.5 hour drive to

5pm Atlantis Hotel, 300 Spencer Street, Melbourne

6.30pm Transfer group to Fed Square

7pm Melbourne Grazing Night

11pm end at Siglo Bar, 161 Spring Street

Day 4 Wednesday 30th April - Macedon and Bendigo

9am depart 1 hour drive to

10am Bindi, Macedon Ranges with Michael and Wendy Dhillon

1 pm depart 1 hour drive to

2pm Sutton Grange, Bendigo with Gilles Lapalus

4pm depart 45 minute drive to The Good Table restaurant, Castlemaine

Tasting and supper with Adam Foster (**Syrahmi**) & Gilles Lapalus (Sutton Grange)

depart 8.30 2.5 hour drive to

11pm Hi-Way 8 Motor Inn, Stawell

Day 5 Thursday 1st May - Great Western

8.30am depart

9am Bests with Viv Thomson, Ben Thomson, Justin Purser, Jonathan "Jono" Mogg

1pm depart 1.5 hour drive to

Royal Mail Hotel with scenic view stop in the Grampians en route

4pm Royal Mail hotel

5.30 Cellar tour with sommelier Jeremy - optional

7pm dinner at Royal Mail Hotel with local Henty winemakers John Nagorcka

(Hochkirch) and Belinda Thomson (Crawford River)

Day 6 Friday 2nd May - Coonawarra

6.30am depart 2 hour drive to

NB South Australia is 0.5 hours behind Victoria time

8.45am Majella with Brian "Prof" Lynn and Tony Lynn

Sparkling Shiraz and egg and bacon rolls brekky

11.45pm depart 10 minute drive to

12 Wynns Coonawarra Estate with Sue Hodder

3pm depart 10 minute drive to

3.15 **Balnaves** winery hosted by Pete Bissell, Balnaves

Coonawarra Masterclass followed by early BBQ supper with local winemakers

8pm depart 3.5 hour drive to 11.30pm Strath Motel, Strathalbyn

Day 7 Saturday 3rd May - Langhorne Creek and McLaren Vale

8.30 depart 15 minute drive to

9am Bremerton Wines hosted by Bec Willson, Bremerton

Langhorne Creek Masterclass, announcing the winners of the annual show

12.30 depart 1 hour drive to

1.30pm McLaren Vale Motel

depart 2pm 15 minute drive to

2.15 **Gemtree** with Mike and Melissa Brown

depart 5.45pm 15 minute drive to

6pm Star of Greece Restaurant, Port Willunga

McLaren Vale "Scarce Earth" Shiraz tasting followed by dinner with local winemakers with theme of alternative Mediterranean varieties and Grenache 12pm depart

Day 8 Sunday 4th May - McLaren Vale

5.30am Squid fishing - optional

8.45 depart 10 minute drive to

9am d'Arenberg, with Jack Walton, Head Winemaker and Phil Jeffries

1.15 depart 15 minute drive to

1.30 **Wirra Wirra**, including "Wirra Wirra Olympics" with Andrew Kay, Paul Smith and Paul Carpenter

4.30 depart to

5pm **Battle of Bosworth**, for "squid sizzle" with Joch and Louise Bosworth 6pm Russells Pizza, Willunga

McLaren Vale boutique winemakers tasting and pizza party

10pm depart

Day 9 Monday 5th May - Adelaide Hills

7.30 depart 1 hour drive to

9am Penfolds Magill Estate with Jane Gibbs, Steve Lienert and Kym Schroeter

12pm depart 30 minute drive to

12.30 Cleland Wildlife Park

2.30pm depart 20 minute drive to 3pm **The Lane** with Marty Edwards 5pm depart 30 minute drive to 5.30 Majestic Roof Garden Hotel

6.30 depart 5 minute drive to The Happy Motel urban winery

South Australia State Reception sponsored by the South Australian Industry Association (SAWIA) .

Twenty South Australian winemakers with a "Wine with a story"

Leon Bignell Minister for Tourism, Sport and Agriculture will be attending

Event hosted and South Australian regional produce provided by Jordan Jeavons

The Happy Motel http://www.thehappymotel.com/barrio.html

This is the only event on the trip which you might want to dress smart casual for Event finishes at 9.30, after which you are free to go and have a drink with the winemakers, we'll probably head to China Town which is nearby

Day 10 Tuesday 6th May - Barossa Valley

9am depart 1 hour drive to

10am **Seppeltsfield** Winery, Seppeltsfield with Nihel Thiele (cellar door manager)

Chad Elson (sales manager) Centenary Tour and Taste your Birth Year

12pm depart 15 minute drive to

12.15 Apex bakery, Tanunda. Historic 3rd generation bakery where we'll have lunch and a tour of their ovens

depart 1.15 to

1.30 **Spinifex** with Pete Schell

4.30 depart 15 minute drive to Menglers Hill lookout - short stop

10 minute drive to

5.15 Marco Cirillo Oldest Grenache vines in the world and Barossa / Italian

supper in Marco's winery shed

9pm depart 1.30 minute drive to

10.30 Comfort Inn Clare, Clare

Day 11 Wednesday 7th May - Clare Valley

8.30 depart

9am Clare Valley Riesling Regional Masterclass at Pauletts winery

11.30 depart for lunch at

1pm depart 2.15 hour drive to

3.15pm Ochota Barrels with Taras and Amber Ochota

Tasting and "Supper Under the Stars" with boutique Adelaide Hills *natural* winemakers Taras and Amber Ochota (Ochota Barrels), Gareth Belton (**Gentle Folk**), Michael Downer (**Landau / Murdoch Hill**) and Brendan Carter and Laura Blanden (**Unico Zelo**)

depart 7pm to

7.15pm Mount Lofty House

rest of the evening is free

Day 12 Thursday 8th May - Margaret River

4.30 "red eye" coffee and pastry breakfast

5am depart 30 minute drive to airport

5.30 Adelaide airport for 6.45 flight to Perth

08.35 arrive Perth NB Perth is 1.5 hours behind Adelaide time

3.5 hour drive to Margaret River

12.30 drop off bags at Darby Park

1pm **Cullen** for visit and with Vanya Cullen, Trevor Kent (winemaker),

Matt Dermody (vineyard manager) and Jamie (gardener)

lunch depart 4pm

10 minute drive to

4.30pm Vasse Felix with Virginia Willcox and Lloyd Constantine

visit depart 7.30

Free evening at award winning **Settlers Tavern** in Mararet River, just a five minute walk from the hotel. A few of the younger, artisan winemakers of Margaret River will join us for supper with their wines - Brad Wehr (**Wines by Brad**) Sarah Morris and Iwo Jakimowicz (**Si Vintners**) and Kate Morgan (**Ipso Facto**)

Day 13 Friday 9th May - Margaret River

depart 8.30am

9am Cape Mentelle visit with Robert Mann

depart 11am

11.30 **Howard Park** visit and lunch with Amy Burch, Natalie Burch and Janice McDonald

depart 2.30pm

"Break Out" Afternoon with six Margaret River wineries sponsored by **Margaret River Winemakers Association** CEO Nick Power

Deep Woods, Howling Wolves, Juniper Estate, Ashbrook Estate, Thompson Estate and Redgate Wines

6.30 Outback dinner by Fervour food at the old Cowaramup congregational church return to hotel 10pm

Day 14 Saturday 10th May - Regional Western Australia and Perth

hosted by Larry Jorgensen and Redmond Sweeny, Wines of WA

8am depart Darby Park

9.30 Vat 2 Restaurant Bunbury for **WA Chardonnay Masterclass** hosted by Larry Cherebino

depart 11.30/11.45

2.30 Blue Water Grille, Perth for **Great Southern Masterclass**

depart 5pm

5.30 Pensione hotel 70 Pier Street, Perth

7pm Farewell Dinner "Artisan winemakers of WA"

hosted by Wines of Western Australia

Some people are going straight from dinner to the airport

The others will be staying in Pensione Hotel, 70 Pier Street

We will help you book taxis to the airport, but you will need to pay for them yourselves. There will hopefully be others in the group that can share the taxi costs with you